Hoewel de tuin sinds 2007 steeds meer vorm begint te krijgen zijn er altijd weer dingen die we willen veranderen of nieuw maken.

In 2011 wil ik in ieder geval achterin de tuin een stukje gras maken. Wat ik momenteel een beetje mis is dat we echt IN de tuin kunnen zitten. We hebben wel een terras en een schitterende veranda maar het lijkt me ook erg leuk om een plekje te hebben waar je omringd wordt door mooie exoten. Een stukje gras is natuurlijk de meest natuurlijke manier om dit te doen, bovendien vind ik het erg mooi om wat exoten langs en half over een grasveldje te laten groeien. Rechts achterin de tuin zal dit gemaakt worden. Hiertoe zal er een stukje pad verwijderd en vervangen worden door wat stepstones en het gras zal hier omheen gelegd worden. Het totale oppervlak zal iets van 4x4 meter worden in een natuurlijke vorm.

Er zijn uiteraard nog andere dingen die ik in 2011 wil gaan doen maar aangezien onze tweede zoon opkomst is moet ik maar even zien hoe ver we komen. Wat we graag nog willen is de lelijke grindtegels van het terras vervangen door mooie hardstenen tegels. Naast het terras staan sinds 2010 twee druiven welke over het terras heen geleid moeten worden. Hiervoor moet nog een constructie gemaakt worden. Verder willen we wat meer met mooie klimplanten gaan doen maar ook hiervoor moeten dan in de tuin wel constructies komen om ze tegenop te laten groeien. De vijver moet ook nog steeds afgemaakt worden, het belangrijkste hierbij is elektra aanleggen voor pompjes en toe- en afvoer slangen ingraven naar de sloot vanwaar ik het water wil verpompen. In verband met de kids willen we ook nog iets maken zodat de kinderen niet in de vijver kunnen vallen.

Later, dit gaat in 2011 echt niet lukken, willen we nog een heerlijke BBQ hoek achter in de tuin maken, daar waar nu het tuinhuisje staat. Dit is de hoek waar de zon het langst schijnt dus ideaal om lekker te barbecueŽn. Wat ik in gedachten heb is een echte mediterrane sfeer. Hierbij denk ik aan een door muurtjes afgezet gedeelte, eventueel deel overdekt en de voorkant helemaal open. Zoals ik het nu voor me zie worden de muren grof gestuukt en voorzien van een lichte kleur. Waarschijnlijk komt er ook wel ergens een boog in en misschien wel open boogvormige raampjes of iets dergelijks. Het geheel wordt netjes betegeld en voorzien van de nodige planten, hierbij denk ik vooral aan bijvoorbeeld de Trachycarpus wagnerianus, Bougainvillae en wellicht een mooie klimmer. Uiteraard mag de nodige sfeerverlichting niet ontbreken en ik denk aan een vaste, betonnen barbecue.positie van de kas en bbq hoek